Browse By

Kako treba voditi Twitter nalog

…preuzet blog post sa WWW.DEDABOR.COM kao lep primer:
Milos Petrovic je napisao post o tome kako ne treba voditi Twitter nalog i dao primer za to na svom blogu, a ja cu pokusati da dam nekoliko pozitivnih primera.

Da bi se uspesno vodio nalog na Twitteru potrebno je prvo zakljuciti sta je to uspesnost, sta je to sto taj nalog treba da da na jednoj drustvenoj mrezi, pa ovaj post ne mora biti striktno vodjen primerima Twitter naloga, nego se moze upotrebiti i za druge mreze poput FaceBook-a.

Elem: veliki broj korisnika drustvenih mreza svoje naloge koristi kako bi promovisali sebe ili svoju kompaniju a u ovom slucaju to bi bio i osnovni cilj vodjenja jedog naloga na drustvenim mrezama. Kada govorimo o nalozima koji ne promovisu pojedince, nego firme, politicke partije, odredjene kampanje ili akcije, govorimo uopsteno o korporacijskim nalozima. Nalog kojeg je Milos Petrovic naveo moze slobodno da se svrsta u jedan korporacijski nalog.

Nalozi koji nisu licni, a vec danima, mesecima ili godinama imaju svrhu postojanja i uspesno ostvaruju odredjene, njima znane postavljene ciljeve, a iza kojih  stoji pojedinac ili grupa ljudi koji se ne ponasaju kao mashina nego iz svakog njihovog twitta ili statusa se oseca >>toplina<< (ako smem ovako da se izrazim zeleci da docaram nesto sto prija oku laika), a pride imaju sta da kazu, sta da linkuju, sta da predstave ili promovisu i pre svega budu zabavni a ne smaraci, su:

https://twitter.com/@Kolektiva

https://twitter.com/@Probjave

https://twitter.com/@wtfJeans

https://twitter.com/@Etarget

https://twitter.com/@its_beograd

https://twitter.com/@ZeleniSrbije

https://twitter.com/@CentarMV

i tako dalje…

Ovo su samo neki od odlicnih primera kako treba voditi nalog na Twitteru a ja bih zamolio i ostale koji budu ovo citali da u komentarima dodaju svoje favorite pa cu ih rado ubaciti u post…

Skoro je Dragan Varagic pisao o Community Maneger -ima i verujem da ce mnogi videti kroz komentare da ovaj posao ili zadovoljstvo nije lako raditi, a ako se pogledaju forme koje poslodavci zahtevaju od jednog ovakvog >>radnika<< shvaticemo da vodjenje naloga na drustvenim mrezama nije jednostavno i lako, da su potrebne odredjene vestine, znanje i praksa, te da nije svako kadar raditi taj posao!

Ako se ne slazete, ostavite komentare kod Varage 😛 (salim se)…

Deka je danas malo pametovao, ha ! 😀

ps.zamalo da zaboravim:

Nikako ne mogu da shvatim naloge koji prate dvadesetak drugih a da njih prati 400,500 ili vise drugih naloga, i pride su licni??? Koja je svrha bitistvovanja na drustenoj mrezi tih ljudi?

Izdvojio bih jedan nalog kao najpozitivniji u ovoj mojoj prici, a to je

@gadgeterija

Ko god zeli da uci kako se vodi jedan nalog na twitteru, neka prati @gadgeteriju i sve ce mu se samo kasti…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*