Browse By

Earvin “Magic” Johnson: Understand Your Customers and Over-Deliver

Earvin “Magic” Johnson: Understand Your Customers and Over-Deliver

Magic-Johnson-620x480

Magični košarkaš a sada uspešni biznismen, Earvin Johnson, gostovao je na Stanford Business koleđu i odžao odlično savetovanje kako uspeti u svetu biznisa posle uspešne karijere košarkaša, kako se izboriti sa saznanjem i teškom bolešću i kako regrutovati mlade pametne ljude.

Izmedju ostalog, rekao je – možete biti siromašni, ali vaši snovi treba da budu bogati, treba da verujete u svoje ideje i da ih realizujete, ma koliko vas puta odbili oni od kojih zavisite. Treba biti uporan kada verujete da imate dobru ideju, ali pre toga dobro analizirajte svaki detalj, izaberite saradnike jer sami nećete uspeti.

I kada stignete do uspeha, to je samo jedan korak ka daljim aktivnostima. Ulažite u svoje zaposlene, negujte ih i verute im, jer svaki naredni posao zavisi od tima.

Johnson je dao puno lepih primera kako je svojim angažovanjem uspeo da integriše marginalizovane zajednice i kako je velike brendove doveo u svaki deo Amerike, potrošačima na ruke.

Veliki novac je uložio u fondaciju, u obrazovanje, tako da sada ima preko 400 osoba koje su uspele da steknu srednje i visoko obrazovanje a bili su na margini društva.

Uložio je u medicinske i istraživačke centre širom Amerike.

Njegov fokus je profit. Ulaže i razrađuje tržne centre, prodavnice a kasnije ih prodaje za duplo više od uloženog novca.

Njegov nadimak nije bez osnova. Bio je jedan od najboljih košarkaša na svetu, a sada je uspešan u biznisu, otac troje dece i dvoje unučadi. Njegov najveći oslonac je njegova supruga koja ga nije napustila kada je bilo najteže, naprotiv.

Predivan primer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*