Browse By

Do uspeha uz MNOGO rada

Do uspeha uz MNOGO rada, priča uspešnog fudbalera

 

“Obukao sam predivnu Guči jaknu, stavio zlatni sat, parkirao Porše ispred ulaza u lokal. Očekujem menadžera, ali je umesto osobe u odelu stigao jedan sasvim drugačiji čovek.

Farmerke, Najk duks, sa ogromnim stomakom, činilo mi se da je jedan od Sopranovih.

Ko je bre ovaj lik? Trebalo bi da bude zastupnik svih podgojenih. Seli smo u restoran, naručio je hrane za petoricu. Zvao se Mino Raiola.

Ali, kad smo počeli da pričamo, debeli gnom je izvukao papir, A4 format u kojem su bila neka imena i brojevi”.

“Dakle, Zlatane, Kristijan Vieri 24 gola, 27 mečeva. Filipo Inzagi 20 golova, 25 mečeva, David Trezege 20 golova, 24 meča, Zlatan Ibrahimović pet golova, 25 mečeva.

Misliš da mogu da te prodam sa ovakvom statistikom? Misliš da si mnogo kul lik? Misliš da možeš da impresioniraš sa tim zlatnim satom i Poršeom? Sve je to sranje. Hoćeš li da zaradiš još novca ili da postaneš najbolji na svetu?”

“Rekao sam mu da želim da postanem najbolji igrač na svetu”.

“Onda, dobro. Ako budeš najbolji doći će i sve ostalo sa tim, a ako pojuriš za novcem, ništa nećeš dobiti, shvataš li to? Moraš prodati sva svoja kola, satove i početi da treniraš tri puta jače i napornije nego do sada, jer, trenutno si statistički očajan”.

“Počeo sam da idem na treninge klupskim FIAT Stilom. Bilo je dosadno i ponižavajuće, priznajem. Davao sam sve od sebe na treninzima i utakmicama. Mino Raiola je bio kao pijavica. Zalepio se za mene i nije mi dao da dišem.

Rezultat? Imam sve o čemu sam sanjao i jedan sam od najboljih igrača na svetu”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*